"Múzeumot létrehozni és megtartani csak közös akarattal lehet!" DR. SZŐKE SÁNDOR (1932-2005)
DOMBÓVÁRI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

NYITVA TARTÁS: hétfőtől-péntekig
8-16 óráig

POSTACÍM: H-7200 Dombóvár,
Szabadság utca 16.

GPS: N 46° 22,400' E 18° 7,788'

ADÓSZÁM: 18852541-1-17
E-MAIL: dvve1984@gmail.com
TELEFON: +36 74 465 715
MOBIL: +36 20 910 8066


Herbárium (Szeptember-Október Összefoglaló).

Nyáron, a Dombóvári Herbárium rendszeres látogatói közül többen felvidéki kiránduláson vettek részt. A látottakról a szeptemberi összejövetelen megosztották élményeiket a herbalistákkal. Az úti beszámolót -a találkozó előadója-, Tilinger Sándor fotográfus, az utazás során készített fotói tették látványosabbá. Továbbiakban megismerhettük a fiatalon kezdett, fotós, filmes pályafutásának eseményeit. Fotói közt igen sok a kordokumentum értékű. A "tilsafotók" életünk látványos, meghitt, ritka vagy éppen bosszantó pillanatait rögzítik, melyeket a fotós szakma és a közönség számos, rangos elismeréssel méltatott.

A következő őszi hónapban -októberben- az őszi, kerti tennivalókhoz és növényápoláshoz adott segítséget Bártfai Attila kertész üzemmérnök, szaktanácsadó.

Főként azokat a kerti munkákat emelte ki, melyekben a laikus kertészkedő gyakran hibázik és emiatt a várt sikerélmény elmaradhat. A gyümölcsök, zöldségek szüretelésének-, betakarításának-, megfelelő tárolásának ismeretével biztosabb a sikerélmény. Az ősz nem csak a begyűjtés, hanem a telepítés időszaka is. A későbbi jó termés záloga, ha ültetésekor elsősorban a növénykéink talaj és környezeti igényeit tartjuk szem előtt saját vágyainknál. El kell fogadni, hogy kertünk földje nem felelhet meg minden növénynek. Számos praktikát is hallhattunk, hogy növényeinktől minél kevesebb vegyszerrel tathassuk távol a károkozókat.

A Dombóvári Herbárium a következő hónapokban is érdekes témákkal várja az érdeklődőket. 

 

Bordi Anna 

(A Képeken Bártfai Atilla /korábbi felvétel/ és Tilinger Sándor látható.) 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió