"Múzeumot létrehozni és megtartani csak közös akarattal lehet!" DR. SZŐKE SÁNDOR (1932-2005)
DOMBÓVÁRI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

NYITVA TARTÁS: hétfőtől-péntekig
8-16 óráig

POSTACÍM: H-7200 Dombóvár,
Szabadság utca 16.

GPS: N 46° 22,400' E 18° 7,788'

ADÓSZÁM: 18852541-1-17
E-MAIL: dvve1984@gmail.com
TELEFON: +36 74 465 715
MOBIL: +36 20 910 8066ARS SACRA KIÁLLÍTÁS

Szeptember 22-én hétfőn 17:00-kor szakrális kiállítás nyílt a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben helyi- és elszármazott képzőművészek alkotásaiból.

Gáspár Boldizsár kántor egyházi énekkel köszöntötte a szép számban megjelent hallgatóságot, megalapozva az est hangulatát. Ezt követően Müller Ádám múzeumvezető mondott néhány gondolatot a fesztivál dombóvári programjairól.   A kiállítást Katatics Zsuzsa művész-tanár, a kiállítás kurátora nyitotta meg, s a hagyományos megnyitóktól eltérően a kiállításon az alkotók, művészek beszéltek a szakralitásról.  Arról, hogy ki, mit ért e fogalom alatt, miként jelenik meg a szakralitás a művészetükben, hogyan látják az idősebb-, a fiatal művészek a XXI. századi ember viszonyulását, attitűdjét a témához. Milyen hatások, impulzusok érik az alkotót, mennyire határozza meg a lelki állapot a művek születését, és hogy melyek azok a gondolatok, eszmék, fogalmak, amelyek közösek, korosztálytól, a különböző életutaktól, alkalmazott technikától függetlenül. A hit, a remény, az egyéni üzenetek megfogalmazása a műalkotásokon keresztül, melyeket kellő nyitottsággal fogadva egy kisebb vagy akár nagyobb közösség közös értékeivé, közkinccsé válhatnak.

KIÁLLÍTÓINK: †Ambrus Sándor, Czétány Lászlóné, Deák Attila, †Durczy Balázs, Gelencsérné Szili Márta, H. Szita Veronika, Mészárosné Fodor Klára, Őri Gábor, Papp Gabriella, Péterfi Katalin, Rápolti Enikő, Tilinger Sándor, Varga Gábor, Virág Kristóf.

A kiállítás december végéig látogatható, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió